Boka

29 maj - 1 jun

Fågelkurs 29 maj – 1 juni 2023

Kurspaket – Ölands fågelliv

Lär dig mer om Ölands fåglar!
Allégården Kastlösa ordnar Fågelkurs på södra Öland tillsammans med guide. Tillsammans med Peter Norell, som har stor erfarenhet från fågelskådning och guidning, ordnar vi en tredagarskurs för Dig som vill lära dig mer om Ölands spännande fågelliv. Dagarna startar med middag och information om programmet. Efter frukost Dag 1 ger vi oss ut tillsammans under ledning av erfaren fältornitolog. Under tre dagar besöker vi flera av Ölands allra finaste fågellokaler och hoppas bland annat på exklusiva arter som sommargylling, höksångare halsbandsflugsnappare och mindre flugsnappare.

Vårens kurs/guidning har ett lite annat upplägg än tidigare år. Vi har tidigare ägnat mycket tid till fågellokaler på södra Öland, vilket naturligtvis aldrig är fel då dessa brukar leverera, men i år skall vi tillbringa en heldag på mellersta och norra Öland. Traditionellt håller de flesta fågelskådare till på den södra delen av ön och många skådare brukar också innebära att en hel del ovanligare arter upptäcks. Längre norrut finns fantastiska lokaler som det nyligen renoverade Petgärde träsk, Södviken, Tjusby fjärd och Greda ängar. Och tillgången på fågel kan göra den kräsnaste skådare mer än nöjd. Övriga dagar är vi på Södra Öland.

På kvällen äter vi en gemensam måltid på Allégården. En av kvällarna blir det en kvällsexkursion efter middagen. Vi väljer den finaste kvällen för detta.

Transport under vistelsen sker med fördel gemensam och middag äter vi gemensamt på kvällen.

Program Ölands fågelliv 2023

Boka fågelkurs