Allégårdens aktiviteter för konferensgäster

 

Konstnärer i och runt Kastlösa

Konstnärer i och runt Kastlösa

Ett stort antal konstnärer verkar i Kastlösa. Vi hjälper er boka in en tid hos någon av dem och låt er följa med på en färgsprakande resa. Vår och höst kan ni se glas formas i Kastlösa Glashytta.
Ottenby Fågelstation

Ottenby Fågelstation

Fågelstationens ringmärkningsguidning (ca 30 minuter) Här visas hur man fångar och ringmärker fåglar samt ges chansen att få svar på alla frågor om fågelflyttning.
Ottenby Naturum

Ottenby Naturum

En guidning (45 min) visar och ger dig kunskap om fåglarna, sälarna, historien på udden (fyren Långe Jan och kungsgården t.ex.) liksom naturreservatets betydelse. Räkna med minst ytterligare en timme för ett besök i naturums utställningar och Långe Jan.
Eketorps borg Guidad tur

Eketorps borg Guidad tur

Boka en klassisk guidad tur där du får ”lite av varje” om Eketorps borg, borgens historia och om utgrävningarna. Tidsenliga kläder tillhandahålls i samband med samtliga aktiviteter utom den guidade turen.
Eketorps borg Gästabud

Eketorps borg Gästabud

En festkväll i medeltida anda med sång, musik och dans. På menyn står vildsvin, kyckling rotfrukter, m.m. Till maten serveras öl och vin, alternativt alkoholfritt. Tidåtgång: 3 timmar
Eketorps borg  Medeltida femkamp

Eketorps borg Medeltida femkamp

Ni tävlar i lag mot varandra i medeltida sporter och lekar så som stångstötning, kungsridning, pilbågeskytte, dragkamp, rövkrok, etc. Må bäste man och kvinna vinna! Tidåtgång: 1,5-2 timmar
Matvandring i Kastlösa

Matvandring i Kastlösa

Matvandring är en upplevelse för kropp och själ. Du känner dofterna, hör fågelkvittret och njuter av den höga himlen och närheten till havet.
Mat och dryck som vi bjuder på kommer från Öland. Nästan allting som står på menyn hittar du bara här på Öland. Sällan i vanliga matbutiker. Här blir det gastronomiska upplevelser utöver det vanliga.
Aktiviteter Allegården Kastlösa

Aktiviteter Allegården Kastlösa

Allégårdens gratisaktiviteter för konferensgäster:

  • Utomhuspool med två bassänger, varav en mindre för de små barnen.
  • Bouleplan
  • Fotbollsplan
  • Volleybollnät
  • Kapellet, en underbar plats för andrum