På Allégården Kastlösa kan du välja boende efter dina önskemål.

Vi kan erbjuda:

20 hotellrum/dubbelrum (Ölandsgården och Prästgården) med TV, fri WiFi, eget badrum med dusch och WC. 

10 fräscha stugor (Fyrbäddsstugor, Sexbäddsstugor, Lillstugan samt Östergården) Samtliga har pentry och eget badrum. Östergården har 10 bäddar och hyrs ut veckovis lördag-lördag.

13 vandrarhemsrum. För familjer eller lägergrupper har vi 11 flerbäddsrum med 4-5 bäddar. Tre av dessa rum ligger i Storgården. Åtta av flerbäddsrummen finns i Norrgården. Samtliga rum har handfat och wc på rummen, dusch finns i korridoren. Dessutom finns det två dubbelrum i Norrgården med eget dusch och WC. Det går bra att hyra rummen som enkel- eller dubbelrum. 

För de som har egen husvagn/husbil har vi även tillgång till elplatser och servicebyggnad med fyra pentry och tvättfasciliteter.

I hotellrumspriset (Ölands- och Prästgården) ingår frukost, sänglinne och naturligtvis städ. I de övriga boendeformerna ingår det inte, men går att köpa till. 

Oavsett val av rum så har alla våra gäster tillgång till gemensamt pentry.

Varmt välkomna!

 

Hotell
Hotell Ölandsgården

Hotell Ölandsgården

På Ölandsgården finns 16 dubbelrum med egen ingång. Varje hotell har eget badrum...
Hotell
Dubbelrum Prästgården

Dubbelrum Prästgården

Den gamla prästgården är från 1850-talet och inger en hemtrevlig känsla. I entréplanet...
Fyrbäddsstugor
Fyrbäddsstugor

Fyrbäddsstugor

Vill ni ha självhushåll kan vi rekommendera våra 6 stugor med 4 bäddar i varje. Stugorna...
Sexbäddsstugor
Sexbäddsstugor

Sexbäddsstugor

Önskar ni en större stuga med självhushåll eller en stuga med två sovrum kan vi rekommendera...
Lillstugan
Lillstugan

Lillstugan

Lillstugan en f.d. drängstuga med 6-bäddar inkl bäddsofforna. Lillstugans nedervåning...
Familjerum/Lägergård/Vandrarhem
Norrgården Familjerum

Norrgården Familjerum

Norrgården har sammanlagt 10 rum varav åtta 5-bäddsrum med handfat och wc på rummen....
Familjerum/Vandrarhem
Storgården Familjerum

Storgården Familjerum

Storgården består av 2 flerbäddsrum med 2 vanliga sängar och en våningssäng i varje...
Östergården Familjeboende
Östergården Veckouthyrning

Östergården Veckouthyrning

Vänligen ring 0485-421 75 eller skicka e-post till info(a)kastlosa.se för bokning...
Camping Husvagn Tält
Camping

Camping

Allégården Kastlösa har 10 tält- och husvagnsplatser med el. Campinggästerna har...
Pool
Pool

Pool

Allégårdens gäster har fri entré till poolen. Den större poolen är 8*16 m med varierande...
 • Hotell Ölandsgården
 • Dubbelrum Prästgården
 • Fyrbäddsstugor
 • Sexbäddsstugor
 • Lillstugan
 • Norrgården Familjerum
 • Storgården Familjerum
 • Östergården Veckouthyrning
 • Camping
 • Pool
 • Hotell Ölandsgården

  På Ölandsgården finns 16 dubbelrum med egen ingång. Varje hotell har eget badrum med dusch och wc. Samtliga rum är rökfria och har en TV på rummet. Två av rummen är större rum med en bäddsoffa som kan göras om till en extrabädd. Två av rummen är anpassade för funktionshindrade som behöver permobil.
  I ett av våra hotellrum i Ölandsgården är det tillåtet att medföra husdjur. Det behöver dock meddelas vid bokning för att säkerställa tillgång. 10 av rummen är handikappsanpassade i olika grad med ökad tillgänglighet för bl.a. rullstolar och två av rummen är även tillgängliga med permobil. För Er som vill hålla en konferens finns många konferensmöjligheter.

  Boka direkt

 • Dubbelrum Prästgården

  Den gamla prästgården är från 1850-talet och inger en hemtrevlig känsla. I entréplanet finner Du receptionen där det även finns möjlighet att köpa lite dricka, glass och godis.
  Prästgårdssalongen andas gamla tider och här finns möjlighet att hålla möte eller bara ta en paus i biblioteket när Salongen inte är bokad. Prästgårdens övervåning består av 4 nyrenoverade dubbelrum med dusch och wc samt TV på rummen. Ett av rummen har en stor egen balkong. För boende gäster i Prästgården finns ett gemensamt allrum med TV på övervåningen. Här finns även ett litet pentry så att våra gäster kan ordna med enklare mat i egen regi om så önskas.

  Boka direkt

 • Fyrbäddsstugor

  Vill ni ha självhushåll kan vi rekommendera våra 6 stugor med 4 bäddar i varje. Stugorna är ombyggda under 2017 och varje stuga har eget badrum med dusch och wc, pentry med kyl/frys, micro, två kokplattor, kaffebryggare och vattenkokare. I stugan finns även TV samt fri WiFi. I sovalkoven finns två resårsängar i markplan samt en nedfällbar väggsäng. I "allrummet" finns förutom matbord med stolar en bäddsoffa.
  Strax nedanför stugorna i sluttningen ligger poolen

  Boka direkt

 • Sexbäddsstugor

  Önskar ni en större stuga med självhushåll eller en stuga med två sovrum kan vi rekommendera våra 2 stugor med 6 bäddar i varje. Stugorna är ombyggda under 2017. Varje stuga har eget badrum med dusch och wc. I "allrummet" finns kök med diskmaskin, kyl/frys, micro, två kokplattor, kaffebryggare och vattenkokare. I stugan finns även TV samt fri WiFi. I det större sovrummet finns två resårsängar i markplan samt en nedfällbar väggsäng. Det mindre sovrummet har en resårsäng i markplan samt en nedfällbar väggsäng. I "allrummet" finns en bäddsoffa förutom kök och matplats.
  Husdjur ej tillåtet. Gratis Wifi. Bada gratis i den uppvärmda poolen 1/6-31/8 eller varför inte spela lite fotboll eller en promenad på Alvaret? Kvällens husman serveras mån-lör året om. Förbokas

  Boka direkt

 • Lillstugan

  Lillstugan en f.d. drängstuga med 6-bäddar inkl bäddsofforna.
  Lillstugans nedervåning består av ett vardagsrum med två bäddsoffor, TV samt matbord. Där finns också ett fullt utrustat kök samt badrum med duschkabin. På övervåningen finns två sovrum med 2 bäddar i varje. OBS! Det är en brant trappa till övervåningen. Linne, städ och frukost ingår ej.
  Husdjur ej tillåtet. Gratis Wifi. Bada gratis i den uppvärmda poolen 1/6-31/8 eller varför inte spela lite fotboll eller en promenad på Alvaret? Kvällens husman serveras mån-lör året om. Förbokas

  Boka direkt

 • Norrgården Familjerum

  Norrgården har sammanlagt 10 rum varav åtta 5-bäddsrum med handfat och wc på rummen. Dusch finns i korridoren. Det ligger 4 rum i var sin korridor.
  Mittemellan dessa finns det två dubbelrum med dusch och wc på rummen, lämpad för t.ex. ledare vid läger. Rummen har fått nytt trägolv under vintern 2010/11 och målats om. Sommartid hyrs Norrgården ut som vandrarhem med möjlighet att fixa egen frukost och enklare mat i ett enklare kök. Mitt i huset finns ett gemensamt allrum med TV och öppen spis.

  Boka direkt

 • Storgården Familjerum

  Storgården består av 2 flerbäddsrum med 2 vanliga sängar och en våningssäng i varje rum. Det tredje rummet har 2 enkelsängar samt 2 våningssängar. Dusch finns i korridoren. Till dessa tre rum finns ett rum med pentry för enklare mathållning med ytterdörr ut på gräsmattan om man vill äta t.ex. frukosten utomhus. Storgården passar familjer eller andra mindre grupper.
  Dusch finns i korridoren. Till dessa tre rum finns ett rum med pentry för enklare mathållning med ytterdörr ut på gräsmattan om man vill äta t.ex. frukosten utomhus. Storgården passar familjer eller andra mindre grupper.

  Boka direkt

 • Östergården Veckouthyrning

  Vänligen ring 0485-421 75 eller skicka e-post till info(a)kastlosa.se för bokning av Östergården

  På vår-höst förvandlas Östergården till ett mysigt boende för en storfamilj eller två familjer. Östergården hyrs ut veckovis från lördag till lördag.
  Huset består av två sovrum, varav ett större med plats för 6 personer i en dubbelsäng och 2 våningssängar. Det mindre har 4 sovplatser i en dubbelsäng och 1 våningssäng. I det gemensamma köket finns kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn, vattenkokare, kaffebryggare och micro. Matplats med ett stort bord för 10 ligger i det angränsande allrummet. Där finns även en större hörnsoffa samt TV. Det finns två toaletter i huset varav den ena toaletten har skötbord, men observerar att duschen ligger i servicebyggnaden. Duschar finns i servicebyggnaden som ligger 40 meter från huset. I hyran ingår fri tillgång till poolområdet med en större bassäng 8*16 m samt en mindre barnbassäng. Båda är uppvärmda med hjälp av solvärme. Här finns tillgång till fotbollsplan, bouleplan och mindre gungor. Östergården är den äldsta prästgårdsbyggnaden av de två på anläggningen och är byggd på 1700-talet. Den ersattes med den modernare prästgården på 1850-talet och blev då bygdens första skola. Östergården används till konferenser på höst, vinter och vår, men under sommartid hyr vi ut den veckovis.
 • Camping

  Allégården Kastlösa har 10 tält- och husvagnsplatser med el. Campinggästerna har tillgång till servicebyggnaden som ligger i anslutning till poolen.
  Under den tid som ni bor på Allégården Kastlösa har ni fri tillgång till poolen under dess öppettider 1/6 till 31/8. Det finns möjlighet att hyra cykel om ni vill göra utflykter. Under år 2015 erbjuder vi även säsongshyra för 9 900kr inkl el.

  Boka direkt

 • Pool

  Allégårdens gäster har fri entré till poolen. Den större poolen är 8*16 m med varierande djup från 0,9 m tll 1,6 m djup på det djupaste. För de minsta barnen finns en grund barnpool med lite varmare vatten. Även ni som inte bor på gården är välkomna att bada i poolen när det är öppet i receptionen 1-juni till 31 augusti.
  Även ni som inte bor på gården är välkomna att bada i poolen när det är öppet i receptionen 1-juni till 31 augusti.
  Boka ditt boende på Allegården Kastlösa redan idag via internetbokningen

  Boka direkt

 • Hotell Ölandsgården
 • Dubbelrum Prästgården
 • Fyrbäddsstugor
 • Sexbäddsstugor
 • Lillstugan
 • Norrgården Familjerum
 • Storgården Familjerum
 • Östergården Veckouthyrning
 • Camping
 • Pool

Paketerbjudande

Historievandring juni resp augusti
Historievandring i Världsarvet. 25-27 augusti 2017

Historievandring i Världsarvet. 25-27 augusti 2017

Upplev en bit av Ölands rika och spännande historia Den 25-27 augusti 2017 anordnar...
Lär dig gruppcykling 25-27 augusti - cykla i klunga

Lär dig gruppcykling 25-27 augusti - cykla i klunga

Lär dig gruppcykling - cykla i klunga på Södra Öland Under 2017 erbjuder Allégården...
Cykelpaket Södra Öland
Cykelpaket på Södra Öland 2017

Cykelpaket på Södra Öland 2017

Under april-juni samt augusti-september 2017 erbjuder Allégården Kastlösa ett cykelpaket...
Fotokurs
Kurspaketet Orkidéfotografering 2018

Kurspaketet Orkidéfotografering 2018

Vill du utveckla din fotografering och besöka några av Ölands bästa orkidélokaler? Under...
Blomstervandring
Upplev Öland med guidad blomstervandring 23-25 maj 2017

Upplev Öland med guidad blomstervandring 23-25 maj 2017

I maj 2017 anordnar Allégården Kastlösa i samarbete med ÖlandsNatur en kurs för den...
Blomsterexkursion
Blomsterexkursion med bil 21-23 maj 2017

Blomsterexkursion med bil 21-23 maj 2017

Upplev Öland med blomsterexkursion i försommartid I maj 2017 anordnar Allégården...
Kurspaket boende och kurs
Kurspaket Ölands Fågelliv 28-31 maj 2017

Kurspaket Ölands Fågelliv 28-31 maj 2017

Lär dig mer om Ölands fåglar! Tillsammans med Ölands ornitologiska förening ordnar...
 • Historievandring i Världsarvet. 25-27 augusti 2017
 • Lär dig gruppcykling 25-27 augusti - cykla i klunga
 • Cykelpaket på Södra Öland 2017
 • Kurspaketet Orkidéfotografering 2018
 • Upplev Öland med guidad blomstervandring 23-25 maj 2017
 • Blomsterexkursion med bil 21-23 maj 2017
 • Kurspaket Ölands Fågelliv 28-31 maj 2017
 • Historievandring i Världsarvet. 25-27 augusti 2017

  Upplev en bit av Ölands rika och spännande historia Den 25-27 augusti 2017 anordnar Allégården i Kastlösa i samarbete med Alvarets kulturguidning två kurser för er som vill bekanta sig med öns historia och Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap. Kursupplägget är detsamma vi de olika tillfällena, men kan komma att justeras beroende på väder och deltagare. Anmäl er genom att skicka e-post eller ringa oss.
  På södra Öland har närmare 6 000 års odling och boskapsskötsel i samspel med kalkstensgrunden skapat ett unikt natur- och kulturlandskap. Vi följer historien genom de spår som tidigare generationer lämnat efter sig och som finns insprängda i dagens odlingslandskap, men också utifrån de olika växtarternas sammansättning.

  Läs mer - pdf öppnas i nytt fönster

 • Lär dig gruppcykling 25-27 augusti - cykla i klunga

  Lär dig gruppcykling - cykla i klunga på Södra Öland Under 2017 erbjuder Allégården Kastlösa i samarbete med Cykelguiden på Öland en kurs för er som vill träna gruppcykling och samtidigt uppleva Södra Öland. Paketet består av ankomstkväll, en heldag och avresedag efter eftermiddagsfika Ni kommer fredag kväll den 25 -27 augusti och avreser söndag eftermiddag. På ankomstdagen efter kl 15 får ni tillgång till ert hotellrum.

  Läs mer - pdf öppnas i nytt fönster

 • Cykelpaket på Södra Öland 2017

  Under april-juni samt augusti-september 2017 erbjuder Allégården Kastlösa ett cykelpaket för er som vill uppleva Södra Öland på egen hand. Ni väljer själva hur ni vill använda era dagar. Hur långt ni ska cykla avgör ni. Vi ger förslag på alternativa cykelutflykter till Alvaret och i Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap. Paketet gäller vardagar och ni kommer tidigast måndag och reser senast fredag under april-juni eller augusti-september. Paketet består av ankomstdag med cykel efter kl 15, två heldagar med cykelhyra samt avresedag efter frukost. Det ingår frukost, smörgåspicknick till lunch samt Kvällens husman på kvällarna.
  Cykelpaket Södra Öland bo i hotellrum och gör dagsutflykter

  Läs mer - pdf öppnas i nytt fönster

 • Kurspaketet Orkidéfotografering 2018

  Vill du utveckla din fotografering och besöka några av Ölands bästa orkidélokaler? Under en helg får du tips och möjligheter till att ta bilder som sticker ut. Du kommer även att ha chans att se 25 av Ölands 30 orkidéarter. I bilagan ser du programmet för 2017. Datum för 2018 är ännu inte fastställt.
  Välkommen till en helg fylld med fotografering och upplevelser. Nu är alla orkidéer på gång och vi kommer kunna fotografera ett stort antal orkidéer (se lista på nästa sida). Vi börjar inne med att titta på bilder på de olika arterna och du får tips om växtfotografering, makro, ljus mm. Har du en systemkamera så är det bra, men det går lika bra med en kompaktkamera eller mobil med bättre kamera, alla kommer att få individuella tips om hur man kan få bättre bilder.

  Läs mer - pdf öppnas i nytt fönster

 • Upplev Öland med guidad blomstervandring 23-25 maj 2017

  I maj 2017 anordnar Allégården Kastlösa i samarbete med ÖlandsNatur en kurs för den som vill bekanta sig med Ölands fascinerande, artrika flora.
  Varför växer typiska fjällblommor här? Varför finns det växter här som inte finns någon annanstans på jorden? Vad är det som gör att orkidéerna blommar så rikligt just på Öland?

  Läs mer - pdf öppnas i nytt fönster

 • Blomsterexkursion med bil 21-23 maj 2017

  Upplev Öland med blomsterexkursion i försommartid I maj 2017 anordnar Allégården Kastlösa i samarbete med ÖlandsNatur en kurs för den som vill bekanta sig med Ölands fascinerande, artrika flora.
  Varför växer typiska fjällblommor här? Varför finns det växter här som inte finns någon annanstans på jorden? Vad är det som gör att orkidéerna blommar så rikligt just på Öland?

  Läs mer - pdf öppnas i nytt fönster

 • Kurspaket Ölands Fågelliv 28-31 maj 2017

  Lär dig mer om Ölands fåglar!
  Tillsammans med Ölands ornitologiska förening ordnar vi en tredagarskurs för Dig som vill lära dig mer om Ölands spännande fågelliv (har du deltagit i kursen under tidigare år vill vi uppmärksamma Dig på att kursprogrammet förändrats sedan i fjol). Datum är 28-31 maj 2017. Mer info_oiu7j
  Dagarna startar med gemensam frukost och med information om dagens aktiviteter. Därefter ger vi oss ut tillsammans under ledning av en kunnig ornitolog. Un- der tre halvdagar besöker vi flera av södra Ölands allra finaste fågellokaler och hoppas bland annat på exklusiva arter som sommargylling, höksångare halsbandsflugsnappare och mindre flugsnappare. Vi äter lunch tillsammans och därefter ingår besök på Ottenby fågelstation, naturum Ottenby och Naturbok- handeln. På kvällen äter vi en gemensam måltid på Allégården

  Läs mer - pdf öppnas i nytt fönster

 • Historievandring i Världsarvet. 25-27 augusti 2017
 • Lär dig gruppcykling 25-27 augusti - cykla i klunga
 • Cykelpaket på Södra Öland 2017
 • Kurspaketet Orkidéfotografering 2018
 • Upplev Öland med guidad blomstervandring 23-25 maj 2017
 • Blomsterexkursion med bil 21-23 maj 2017
 • Kurspaket Ölands Fågelliv 28-31 maj 2017